Zondag staat de bekerfinale HYC - White Caps Turnhout op het programma. Deze clash der Kempense titanen zorgde in het verleden al voor vreugde en verdriet, en dat zal morgen niet anders zijn.

Niet alleen bij de spelers leeft deze derby, ook de supporters kijken hier halsreikend naar uit. Er moet één en ander rechtgezet worden van vorig seizoen, want White Caps kwamen vorig jaar uitgerekend op het HYC-ijs de beker veroveren, en sleepten een paar weken later ook nog de landstitel in de wacht, ten nadele van HYC.

De supporters verwachten zondag dan ook een glansprestatie van hun sporthelden, maar ze hebben er wel een goed oog in. Om dit te onderstrepen heeft de Joerie, cafébaas van sportcafé 't Vertier in Olen, beloofd om z'n haar te laten afscheren wanneer HYC de beker wint. Voorwaarde zou wel zijn dat dit zou gebeuren door de spelers van HYC.

Dit laatste zal al zeker geen probleem zijn, want Brigitte Correwyn, partner van HYC-verdediger Tim Vos, heeft al beloofd dat ze Tim zal meebrengen naar 't Vertier. Wie Joerie z'n haar wil zien verliezen, weet waar naartoe als HYC de beker wint: sportcafé 't Vertier in Olen.

Het gratis vat staat in de bierkelder al te wachten op de dorstige kelen, en zal zowiezo aangesloten worden. Dj Funkloft speelt vanaf 18u ten dans op de afterparty.

Nnieuws zal ook aanwezig zijn om de kapbeurt op de gevoelige plaat vast te leggen.